Blogi

Joululaulujen sanomaa

red-2925963_640.jpg

Kuuntelen juuri läpi vanhaa Spin60-tuntiani viime vuodelta. Siis ihan oikeasti vaan kuuntelen laulujen sanoja. Tunnin joululaulut ovat itseni näköisiä kappaleita, laulujen sanat koskettavat ja esitykset ovat huippuja. Vesa-Matti Loirin esittämä Tähti tähdistä kirkkain on uskomaton veto ja Antti Railion Enkelikello tuo lapsuusmuistot mieleeni.

”Me käymme joulun viettohon, taas kuusin, kynttilöin. Puun vihreen oksat kiedomme, me hopein, kultavöin. Vaan muistammeko lapsen sen, mi taivaisen tuo kirkkauden?” – Me käymme joulun viettohon laulu, Ilja Jalkanen ja Tommi Salmela, Raskasta Joulua. Ihan oikeasti, kuinka moni meistä viettää joulua joulun alkuperäisen tarkoituksen mukaan. Kuinka moni meistä rauhoittuu joulun viettoon ja on läsnä joulupyhien ajan, ilman somea.

”Taas pienet tontut liikkuu ja muistiin merkitsee, niin joulupukki tietää saa, kuka lahjat ansaitsee. Siis: Ei itkeä saa, ei meluta saa, sopu on paljon mukavampaa. Joulupukki matkaan jo käy”. – Joulupukki matkaan jo käy, Vieno Kekkonen. Maassa kaikilla rauha? Onko kaikilla turvallinen ja sopuisa joulu? Onhan kaikilla lapsilla turvallinen joulu? Kaikista kauhein uutinen joulun aikana olisi, jos terroristit iskisivät jossakin, jonnekin. Ainahan sotia ja väkivaltaa on ollut, kuten Raamatun kertomuksistakin käy ilmi. Voikun olisikin taikapölyä, jota joulupukki voisi levittää ympäriinsä ja maailmassa olisi rauha, edes joulun ajan.

”Joulun rauhaa soittaa saavat kellot enkelten. Joulun rauhaa julistaa tuo ääni tiukujen. Palaan taas mä muistioissani aikaan lapsuuden. Joulun sanomaa soi kello enkelten”. – Enkelikello, Antti Railio, Raskasta Joulua.  Jos vain jostain löytäisin enkelikellon, ostaisin sellaisen heti. Enkelikello soi silloinkin, kun Janne-kissamme ajoi pikkuveljeäni takaa, tai itse asiassa kissamme pyydysti pikkupojan pikkupippeliä. Tosi korkea joulukuusemme, missä oli aidot kynttilät (onneksi ei silloin tulessa) kaatui, kissa pyöri pitkin kuusta sekopäisenä ja veljeni säilytti aarteensa.

” On illan sini, luonto vaiti hetkisen. Ja tähtitaivas harmaan pilvinen. Kuin kauan sitten taaskin lapsen mielin avoimin, mä hiljentyä jouluun tahtoisin.” … ”Sen lapsenmieli löysi, tuntein vaistosin. Ja tunnelman niin herkän tavoitin. Nyt aikuisena pienen hetken ohikiitävän, voi löytää tunteen lämpimän”. … - Tähti tähdistä kirkkain, Vesa-Matti Loiri. Miten kummassa pääsisi lapsuuden aikaiseen tilaan? Viaton, innostunut, leikkimielinen, hupsu?  Voisiko vaan olla, ilman suorittamista. Olla yhtä innostunut kuin pieni lapsi. Spontaani. Ilman työajatuksia, huolia. Jos vain iloitsisi joulusta, hyvästä ruoasta, joulun tuoksuista ja läheisistä.

IHANAA JOULUN ODOTUSTA JA JOULUN AIKAA!

24.11.2019
Tämän blogin kirjoittaja on Pirjo Pekonen, yksi tämän talon ryhmäliikuntaohjaajista. Täältä voit lukea aina kuukauden alusta terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä vinkkejä. Tervetuloa talon blogin pariin.
24.11.2019

Joululaulujen sanomaa

01.10.2019

LEPO JA PALAUTUMINEN

07.08.2019

Musiikin vaikutus treenaamiseen

24.08.2017

SISÄPYÖRÄILYLLÄ AEROBINEN KUNTO NOUSUUN

25.12.2016

Personal trainerin avustuksella kohti elämänmuutosta