Blogi

KESÄLOMAN RIEMUA

pool-690034_640.jpg

 

Ihanaa, kohta se on täällä niin koululaisilla kuin työnahertajilla, odotettu kesäloma. Voi vaan olla, lepää, painaa työasiat pois mielestä, nauttia elämästä ja vapaasta. Antaa auringon lämmittää mieltä ja kehoa. Saa ja voi vihdoinkin tehdä just sitä mitä haluaa, herätä silloin kuin haluaa ja tehdä päivistä itsensä näköisiä. Siis nauttikaamme lomistamme niin kuin muumipeikko.

 

Muumipeikon juhannusruno

Pään painan ruohikolle
ja oion jalkojain.
En jaksa pohdiskella,
mä tahdon olla vain.

Sen viisaammat voi tehdä,
mä päivän kultaan jään.
Mä tunnen kaikki tuoksut
ja luonnon loiston nään.

Voi leikitellä mielikseen,
voi ottaa jättää paikoilleen
tai olla niin kuin luonnostaan
ja maata vaan.

Mä peikko siihen uskoon jään,
on maailmaa tää minkä nyt mä nään.

– Tove Jansson – 

 

Lomalla terveys ja mieliala nousevat, iloitse siitä. Ole energinen ja saa paljon aikaiseksi, älä tee kuitenkaan listaa itsellesi mitä sinun pitäisi tehdä loman aikana.

Jo loman odotus saa ihmiset hyvälle tuulelle, odotukset lomasta, lomakohteesta, ystävien tapaamisista jne. Valmistaudu lomaasi, tee kaikki välttämättömät asiat pois päiväjärjestyksestä ja voit tehdä itsellesi listan mitä sinun pitää tehdä heti töihin palatessa, lomalla sinun ei tarvitse ajatella näitä asioita.

Suurin osa lomailijoista kokee parhaaksi lomamatkat, joita on suunniteltu pitkälti etukäteen. Loma muualla kuin kotipaikkakunnalla, ihmisten tavoittamattomissa. Irtiotto arjenympyröistä.

Aivan passiiviseksi ei kannata heittäytyä. Tutkimuksen mukaan parhaiten arjen kiireistä palautuvat ne, jotka harrastavat vapaa-aikanaan liikuntaa, ovat sosiaalisia ja asettavat itselleen haasteita. Lisää hyötyliikuntaa lomallasi, puuhaile pihalla tai mökillä, tee juuri sitä mitä tykkäät tehdä ja nauti siitä.

Pidä huolta unirytmistäsi ja syö säännöllisesti ja terveellisesti lomalla. Pidä janojuomana pääasiassa vesi, saunakaljaksi riittää yksi olut, ei korillinen. Jos päivällä nukahdat riippukeinuun, kehosi ehkä tarvitsi sen pienen lepohetken ja mielen nollaamisen.

Aurinkoista loman odotusta kaikille ja mukavaa lomaa jo lomaileville!

28.05.2019
Tämän blogin kirjoittaja on Pirjo Pekonen, yksi tämän talon ryhmäliikuntaohjaajista. Täältä voit lukea aina kuukauden alusta terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä vinkkejä. Tervetuloa talon blogin pariin.
28.05.2019

KESÄLOMAN RIEMUA

01.05.2019

GRILLIKAUSI KORKATTU, TERANSSIKAUSI AVATTU, PAINO NOUSUSSA, MITÄS NYT?

24.08.2017

SISÄPYÖRÄILYLLÄ AEROBINEN KUNTO NOUSUUN

25.12.2016

Personal trainerin avustuksella kohti elämänmuutosta